Ostravský tým FESH FESH prověří připravenost na DAKAR na rallye v Maroku

V sobotu 1.10. odstartuje v Agadiru Rallye du Maroc, která je součástí světového šampionátu v dálkových rallye. Ostravský závodní tým FESH FESH se účastní se dvěma speciály.

Marocká rallye je ostrou prověrkou posádek i techniky na blížící se Rally DAKAR. Startuje 1. října v Agadiru devítikilometrovým prologem a následovat bude 5 etap. Na posádky čeká celkem 1 506 měřených kilometrů, na tvrdých kamenitých površích, v písčitých dunách i po pobřeží Atlantského oceánu. Závod končí 6. října opět v Agadiru. 

Ostravský tým FESH FESH Tomáše Vrátného na závody vyráží se dvěma speciály. Posádka Vrátný, Martinec, Boba pojede s vozidlem Tatra Jamal EVO III a španělská posádka Mariezcurrena, Vitoria, Irribaren, která na červencové rallye Baja Spain obsadila 2. místo, pojede se speciálem Tatra Jamal EVO I.

„Naším cílem na rallye je jednak účast v soutěži začleněné do světového poháru, dále si potřebujeme prověřit naši připravenost na Dakar a v neposlední řadě otestovat techniku. Půjde především o prověrku Tatry Jamal EVO I, která má nový motor, novou automatickou převodovku a připravujeme ji pro našeho kolegu Vaidotase Paškevičiuse na dakarský závod“, představuje plány šéf týmu a majitel skupiny Ostra Group Tomáš Vrátný. „My jedeme se starším speciálem Tatra Jamal EVO III s manuální převodovkou, který je připravený velmi dobře a jedeme sem především trénovat, protože povahy trasy je velmi blízká tomu, co bývá v Saudské Arábii. Na Rallye Dakar pro naši posádku připravujeme kamion nový“, dodává Tomáš Vrátný.

Ostatní novinky

TATRA FF7 – seznamte se

Stříbrná premiéra na BAJA Poland 2024

Honza Šádek na Colours of Ostrava opět rozdával radost

Prezident Petr Pavel pokřtil nový dakarský speciál týmu FESH FESH

Dakarská zóna na Colours of Ostrava? Ano, včetně premiéry nového závodního speciálu!

Transport a logistika China v Šanghaji

pojďme začít spolupráci

Zaujala Vás naše nabídka? Ozvěte se nám

Společnost ČSAD LOGISTIK Ostrava a.s. je členem holdingu OSTRA GROUP a.s.
2024 Všechna práva vyhrazena ČSAD LOGISTIK Ostrava a.s.